Svärmaren av Anna Bovaller

Mord på advokatbyrå

En tidig morgon då Petra Wester kommer till advokatbyrån där hon är delägare finner hon sin biträdande jurist Victoria död. Det tar inte lång stund innan polisen kan konstatera att ett mord har begåtts på den välrenommerade byrån. Samtidigt kontaktas Petra av finansinspektionen som har anledning att misstänka att det förekommit insideraffärer i det senaste uppdraget som Victoria utförde innan sin död.

För att byråns rykte inte ska svärtas ned ytterligare tillsätts en internutredning, under ledning av Petra. När hon börjar rota i Victorias förflutna visar sig en mörk historia, kantad av lögner, svek, vänskap och fotboll. Spåren för Petra in på en resa i Victorias förflutna, men hon tvingas också ta tag i sina egna sedan länge begravda problem. Det visar sig att de båda kvinnornas förflutna har känsliga beröringspunkter.

Svärmaren är en berättelse om vänskap och om de prövningar denna får utstå. Det handlar om konsekvenser av att de som ska hjälpa en genom livet sviker. Men det handlar också om hur ett intresse, t.ex. fotboll, kan bli en räddande tillflykt.

Delvis riktigt bra

Vissa delar av boken är verkligen fängslande i all sin grymhet, men sedan finns det vissa partier (främst de som handlar om just fotboll) som jag hade klarat mig utan. Ett plus till författarinnan för den oväntade upplösningen!

Detta inlägg är publicerat under Böcker och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare