Surrogates – Scifi deckare

Bruce Willis spelar en FBI-agent i en framtidsvärld där människor lever sina liv genom radiostyrda robotar (tänk på filmen med de förvuxna smurfarna så förstår ni kanske konceptet bättre). ”Alla” (det vill säga robotarna) är vackra och atletiska och ingen behöver oroa sig för skador ute i den riktiga världen.

Allt är med andra ord frid och fröjd… till dess att Willis stöter på det första mordet på åratal. Någon har lyckas komma på ett sätt att att döda människan bakom avataren surrogaten genom länken med roboten.

Själva deckargåtan i Surrogates är väl inte så där värst superbra, det brukar de inte vara i den här typen av filmer då scifi-miljön oftast kräver för mycket plats. Surrogates deckargåta är dock klart bättre än genomsnittet. Önskar att jag kunde säga detsamma om utförandet av filmen… Specialeffekterna är bra, men ingen av karaktärerna biter sig fast vilket gör att det aldrig blir riktigt spännande.

Okej rulle men inget jag skulle köpa för fullt pris. Vänta tills den finns att köpa för 49:- i en stor pappkartong på din lokala stormarknad, eller hyr den!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.