Sjöjungfrun…

Sjöjungfrun av Camilla Läckberg. 

Klart en av Läckbergs bästa böcker så här långt. Som vanligt finns lösningen till ett nutida brott att hämta i det förgångna. Denna gång får vi bakgrundshistorien till en karaktär som vi redan tidigare har stött på i Fjällbacka (om ni har läst Tyskungen och sedan tittar på titeln på den här boken så borde ni kunna lista ut vem det rör sig om).

Lite om handlingen:

Efter ungefär halva boken trodde jag att jag hade listat ut hela handlingen, jag hade fel 🙂 Det tog mig hela 2/3 av boken innan jag förstått att jag tänkt fel i en detalj (Tack för den överraskningen Läckberg! Nästa gång kan du väl låta oss suga ännu mer på karamellen och se till så att vi hålls på sträckbänken enda till sista sidan!)

Det finns även väldigt mycket förskuggning för en särskild incident i den här boken… jag älskar… jag menar ÄLSKAR förskuggning… men i det här fallet blev det lite väl övertydligt (men dock ändå godkänt)

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.