Sherlock Holmes i ett alternativt universum?

”Sherlock Holmes – Case of Evil” (även kallad ”Sherlock”) från 2002 är minst sagt en ovanlig Holmes-filmatisering.

Handlingen

Filmen börjar med att en ung Holmes skjuter ”ihjäl” Moriarty, men kroppen ramlar ned i ett kloaksystem och hittas aldrig. Efter detta blir Holmes något av en kändis.

Med tiden blir dock Holmes allt säkrare på att Moriarty fortfarande är i livet, något han har väldigt svårt att övertyga polisen om. Till sin hjälp får han dock en doktor som är tidigt ute med att utföra obduktioner… doktorn heter förresten Watson i efternamn.

Det ovanliga

Det är som du märker inte handlingen som gör denna filmatisering ovanlig, utan det är snarare hur de har tolkat karaktären Sherlock Holmes. Filmmakarna har nämligen valt att ”sexa” upp honom!? Mig veterligen är detta t.ex. den enda filmen om Holmes där han har en trekant?

Jag vet faktiskt inte vad jag tycker om den här filmen… Holmes förefaller klart mer mänsklig än han brukar göra, det blir lite som att få en glimt av mannen bakom myten, vilket är intressant. Samtidigt blir det inte Holmes! Vilket dilemma.

Det ska förresten nämnas att detta är en tv-film (om än med relativt hög budget)

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.