Rekryten av Robert Muchamoren – en ungdomsthriller

Handlingen

Den engelska underrättelsetjänsten har en superhemlig spionorganisation som heter CHERUB. Agenterna i CHERUB är föräldralösa tuffa barnhemsbarn. 

Boken handlar om James som är tolv år och som först bor i slummen i London tills hans mamma dör, då hamnar han på barnhem. Han lever mest på gatorna och slåss och är besvärlig. Ända tills CHERUB rekryterar honom till agent.

Nu måste James gå i agentskola, den är hård men han har roligt och träffar många kamrater som är ganska lika honom själv. Livet på agentskolan är inte bara träning och skoj. James är duktig och det är tid för honom att få sitt första uppdrag. Terroristbekämpning!

Spännande

Kan en tolvåring bekämpa terrorism? CHERUBorganisationen anser det. Därför att barn kan göra saker vuxna inte kan. Ingen misstänker ett barn. Handlingen är ganska tuff och otäck men väldigt spännande. Ibland kan den vara mer vuxenbok än ungdomsbok. Det som är bra är att handlingen är så spännande hela tiden. Jag funderar på om det skulle kunna finnas en sådan agentförening. Kanske. Rekryten är första delen i Cherub-serien och jag ska helt klart läsa flera delar!

Ett gästinlägg från Martin, 14 år.