Pyromanium

Här har vi en lite annorlunda dansk spänningsroman. Kanske skulle jag inte kalla den kriminalroman, men nog är den spännande. Och udda.

Författar/illustratörsparet Leo och Sussi har totat ihop en berättelse som handlar om Brödraskapet, de goda, och om Gralls, de onda, som kämpar för att få tag i ämnet pyromanium, alltså inte kryptonit, som Stålmannen ☺

Det är upp till Leon, en blyg ”shape shifter” och Pauline, som är datanörd och kan hacka vilka koder som helst, att få fatt i ämnet först. Jag som läsare hakar på och hänger med från Paris och ut till Andromedagalaxen. En nervpirrande jakt och kamp mellan Brödraskapet och Gralls som slutar med att… Nope! Det får du läsa om själv!

Ja, det är lite Star Trek och lite Stålmannen och massor av humor och spänning.

Annorlunda, men roligt!

Ok, de första 2-3 kapitlen var lite sega, men sedan tog det fart vill jag lova!

Jag gillar blandningen av vardag och den udda tydliga fantasyvärlden som smygs in här och där tills man inte tänker på det längre. Slugt, Leo!

Det här är min första bekantskap med Leo och Sussi, och jag måste säga att det lovar gott! Och – by the way – kolla omslaget noga! Jisses – det berättar faktiskt en del av storyn även om det ser lite naivt ut i första anblicken.

Boken jag läst är skriven på danska. Jag är tveksam om det finns på svenska eller engelska, men boken är väl värt att ta tag i sin slumrande danska för!

Kommentering avstängd