Once upon a crime

En oanad sidoeffekt av att hushållet i december fick tillökning av två iPad är att det börjat läsas mycket mer än tidigare. Många av böckerna har dessutom varit lite… annorlunda. Min sambo impulsläste t.ex. här om veckan Cybill Shepherds självbiografi, Cybill Disobedience (!?).

Detta har i sin tur fått den effekten att ”vi” har velat se massor med filmer och tv-serier med just Shepherd.

Till min förvåning blev jag dock glatt överraskad av deckarkomedin Once upon a crime! Den är faktiskt riktigt bra.

.

Handlingen

Filmen utspelar sig i Monte Carlo där ett amerikanskt par hittar en bortsprungen hund. När de kontaktar den mycket rike ägaren blir de erbjudna en stor summa pengar om de lämnar tillbaka hunden. När de kommer fram till ägarens hus finner de dock henne mördad… Helt plötsligt befinner sig 6 oskyldiga människor misstänkta för mord. Alla försöker de bevisa sin oskuld genom att ljuga, och ju mer de ljuger desto djupare gräver de sina groppar.

.

Söndagsfilm

Detta är den perfekta filmen att spendera en tråkig söndags förmiddag med.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.