Om att göra TV-serier av deckare…

Det är alltid med spänd förväntan som jag bänkar mig framför TV:n så snart det sänds någon engelsk deckare, så även denna afton. Idag var det Poirot som lockade.

Jag borde väl någon gång lära mig att inte ha så höga förväntningar. Det är ytterst sällan som denna typ av filmatisering når upp till samma kvalitet som boken. Det känns som att man gjort inspelningarna i all hast, med följd att bokens olika nyanser inte kommer till sin fulla rätt då taffliga skådespelare ska gestalta bokens karaktärer.

Kvällens avsnitt av Poirot var i alla fall nytt för mig. Det är alltid roligare att kolla på serien då man inte läst boken. Har man istället läst boken, finns det oftast allt för många detaljer att reta upp sig på. Den historia som sändes förra veckan var baserad på en av de böcker jag redan läst, och jag förvånades av hur en så bra bok kan bli en så dålig berättelse när den hamnar i rutan. Mina vänner, som inte läst böckerna men ibland tvingas att kolla på TV med mig, funderar varför jag gillar denna typ av filmer och böcker. Ibland undrar jag också… men så tar jag upp boken och då förstår jag. Så ni som tycker att Miss Marple och Poirot är sega att titta på, låt er inte luras! Ge boken en chans istället!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv och märkt , av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare