Murder Ahoy!

Detta är den sist av de fyra filmerna med Margaret Rutherford. Tillskillnad från de tidigare filmarna är denna rulle inte baserad på en Agatha Christie historia utan är istället ett försök att skapa ett helt eget Marpleäventyr och det lyckas de faktiskt ganska bra med.

Handlingen kretsar runt ett gammalt krigsskepp som numera används för att rehabilitera ungdomar som har problem med lagen. Det hela finansieras av en trust. En av trustens ledamöter dör under ett möte där han låtit påskina att han har något viktigt att berätta. Miss Marple som precis blivit en ledamot av trusten misstänker genast att något inte står rätt till och beslutar sig för att utreda saken närmare…

Filmen innehåller flera flörtar med Agatha Christies böcker och även med hennes pjäs The Mousetrap. Vi får även bevittna en helt annan sida av Miss Marple; actionhjälten. I slutet av filmen är Miss Marple nämligen med i en väldigt lång (och dessvärre inte särskilt snygg) fäktningsscen.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.