Lupin the Third: The Castle of Cagliostro

Detta är en film av Hayao Miyazaki från 1979. Castle of Cagliostro är dock väldigt långt ifrån hans senare filmer som Spirited Away och Ponyo.

Här får vi följa mästertjuven Lupin den tredje i en rulle som innehåller allt från förfalskade pengar, prinsessor i nöd, en femme fatale och en ondskefull tyrann. Tempot är högt, men filmen lyckas ändå behålla hög mysfaktor. Lupin själv är dessutom en väldigt charmig karaktär, här i ligger dock mycket av kritiken från de som inte gillar filmen. Lupin hade innan den här filmen gjordes figurerat både i en tv-serie och en tidigare film, då tydligen med en helt annan personlighet. Detta förklaras (eller snarare bortförklaras) som hastigast i filmen. Själv har jag dock varken sett serien eller den tidigare filmen så jag led inget av Lupins personlighetsförändring.

Detta är en perfekt film för en söndagseftermiddag! Den innehåller mycket action, humor och ett superskönt slut 🙂

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.