Lite off topic…

Just nu händer det massor med saker som troligtvis kommer påverka hur vi kommer att avnjuta våra deckare i framtiden. Här kommer 3 av dem:

1) Sverige får behålla sin låga moms på ljudböcker

Kommentar: Detta har jag svårt att se några negativa sidor med 🙂 Tycker dock fortfarande att ljudböckerna är på tok för dyra… (särskilt de som säljs via nedladdning! Hur kan en ljudbok kosta mer är 99:- om den laddas ned?! Hela kostnaden för produktionen är ju en engångskostnad!)

Försöket med att lägga en ljudbok på ett minneskort tror jag inte särskilt mycket på.

2) Målet mot The Pirate Bay

Kommentar: Vad kommer målet få för konsekvenser för upphovsrätten? Frågorna är många och svaren är få… Det enda som jag tycker är helt klart är det faktum att världen har förändrats otroligt mycket på väldigt kort tid. Läs tex Lotta Grönings krönika på ämnet…

3) Nya vägar som tex Kapitel 1

Kommentar: Skitkul idé!

Vad tror ni? Kommer vi läsa böcker i framtiden och kommer de i så fall vara tryckta på papper? Kommer vi köpa ljudböcker… eller kommer dessa vara gratis och istället fyllda med integrerad smygreklam

”Mördaren smög in i köket, på köksbordet stod en halväten Frödings prinsesstårta, den såg väldigt god ut. Mördaren drog sig till minnes att ICA hade extrapris på denna delikatess, endast 29,90 om man betalade med klubbkortet. Han gjorde en mental anteckning att gå ner till ICA så fort han var klar med mordet.”

Kommer vi titta på tevekanaler? Eller kommer allt bli ”on demand”. Behövs bio när alla har en 60″ hemma?

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.