Lite Läckberg…

Som de flesta av er säkert känner till så har Camilla Läckberg en utomordentligt fin och välbesökt blogg som heter Deckarmamma.

Jag kunde iaf inte motstå frestelsen att ställa en liten fråga till Camilla och nu hade jag en sådan tur att den till och med blev besvarad. Jag hoppas att Läckberg och hennes bokförlag inte har något emot att jag lägger upp svaret här…

Från Joachim

Grattis Ms Läckberg!
Lite kuriosa, men jag satt och talade i telefon med en tysk kompis (som för tillfället bor i Frankrike) här om dagen. Vem kom på tal om inte Ms Läckberg och en viss Herr Larsson! Du har ju blivit riktigt stor ute i Europa ju! Det var dessutom så kul att höra någon tala om er utan att prompt lägga till ”… bortsett från det dåliga språket”. Så antingen har ni lyckats skaffa världens bästa översättare till dina böcker, eller så har du drabbats av det otäcka svenskarus avundsjukus viruset 😉 här hemma. 
Hur som helst tycker i alla fall jag att det är kul att det går så bra för er!

Från Camilla

Joachim: Kul att höra! Ja, Europa börjar verkligen ta fart och det blir ju lite absurt att hemma kallas Nicke Lilltroll och utomlands få fina litterära priser och få böckerna – och språket – hyllade…. Men, men jag har ju å andra sidan världens trevligaste LÄSARE i Sverige, så jag klagar inte… 🙂 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.