Liquid Smoke av Jeff Shelby

Handlingen

Noah Braddock är privatdetektiv (Private investigator) och hans flickvän jobbar som polis på roteln för mordutredningar. 

En dag blir Noah iakttagen av en mystik kvinna. När han konfronterar henne visar det sig att hon är advokat och att hon är ute efter hans hjälp med ett fall hon för tillfället arbetar på. Noah ger henne kalla handen. Advokaten ger sig dock inte så lätt. Hon har nämligen ett trumfkort hon inte spelat, klienten i fallet hon behöver hjälp med är Noahs far. Han sitter inne för ett dubbelmord och är på väg att bli avrättad. Noah har aldrig haft någon kontakt med sin far och vet inte hur han ska reagera. Advokaten förklarar att fadern, som även erkänt morden, med all sannolikhet är skyldig, hon har dock fått en känsla av att det finns något han inte har berättat, något som kanske kan rädda hans liv.

Noah låter sig till sist övertalas att åtminstone besöka sin far i fängelset för att se om fadern kan tänka sig berätta något för honom. Besöket blir inte riktigt som han har förväntat sig… och när Noah kommer hem igen  hittar han dessutom den kvinnliga advokaten liggandes mördad på golvet bakom soffan… Detta blir upptakten på en historia där inget är som det först verkar.

Början

Första delen av boken kändes väldigt originell, den hade en tjock hinna av vemod över sig vilket verkligen fick historien att lyfta! Början är helt enkelt genial! 

Slutet

Någonstans i mitten övergår dock boken till att bli en traditionell actionladdad thriller. Den är fortfarande både bra och underhållande, men den håller inte, i mitt tycke, samma nivå som inledningen. 

Klart läsvärd! Men inget att rekommendera för de som vill ha ett lyckligt slut!

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.