Julklappstips

Jag har varit dålig på att skriva recensioner den senaste tiden. Varit inne i en stressig period. Det har dock inte hindrat mig från att läsa (och lyssna) på en hel del böcker. Så jag tänkte tipsa om lite deckare som lämpar sig att ge bort i julklapp!

 

Mördarens apa av Jakob Wegelius

En riktigt bra bok! Spännande, intressant, vacker, kärleksfull… Det finns många ord för att beskriva Mördarens Apa. Att detta inte hunnit bli en succé i samma klass som Harry Potter böckerna är ett mysterium för mig.

Om du har svårt att få dina barn att läsa böcker. Ge dem denna bok som ljudbok i julstrumpan! Då kommer du garanterat slippa tjat om när tomten kommer. Istället finns det risk för att de missar julklappsutdelningen.

 

 

 

Ultimatum

Ultimatum av Anders de la Motte

Detta är bok nummer två i serien som MemoRandom startade. Denna har jag faktiskt inte läst själv, jag har sparat den som en julklapp till mig själv #treatyourself

Anders de la Motte har dock blivit lite som Sveriges svar på det amerikanska filmbolaget Pixar. Ser man det namnet på något som VET man att det är bra!

Läs Saras recension…

 

 

 

girl

The Girl on the Train av Paula Hawkins

Kanske årets mest hajpade deckare internationellt? Den är bra. Den hamnar dock inte på min top 5 lista för deckare lästa 2015. Passar dock väldigt bra i julklapp för sådana som vill sista i fikarummet och prata om böcker!

 

 

 

mr

Mr Mercedes av Stephen King

En hårdkokt deckare från Stephen King, kan det vara något? Jo faktiskt. Detta är riktigt bra. King vet hur man bygger upp en spännande berättelse och här har han dessutom lyckas få ihop en bra intrig. Väldigt hårdkokt och rått.

 

 

 

sm

Silkesmasken av Robert Galbraith

Detta är andra boken i serien om Cormoran Strike och Robin Ellacott (hoppas jag stavade namnen rätt jag har nämligen lyssnat på boken).

Om det är någon som inte vet om det så är Robert Galbraith en pseudonym för en av vår tids bäst säljande författare. Tyvärr avslöjades det av misstag alldeles för tidigt. Jag tycker det är synd, för detta är riktigt bra. Ge både första boken, Göken kallar, och uppföljaren Silkesmasken till någon som gillar underhållande spänning!

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.