Intervju med Claes Grill

Claes Grill föddes i Stockholm 1932. Claes har levt ett minst sagt brokigt och intressant liv, något som med all säkerhet påverkat hans skrivande. Han har gjort deckardebut, 2007,  och vi på Deckarhuset är förstås nyfikna på en man som vid 75 års ålder ger sig på det som vi är så många som drömmer om!

Vilken var den första boken du läste alldeles själv?
Möjligen någon Bill-bok tror jag eller Biggles

Om jag botaniserar i din bokhylla – vad hittar jag inte ?
Mitt bibliotek omfattar ca 2300 böcker. Inte mycket faktaböcker, bortsett från konst och gastronomi och väldigt få pocketböcker.

Vad skulle människorna inom litteraturvärlden behöva göra för att locka fler unga till goda läsvanor?
Trycka upp spännande böcker i billiga massupplagor att distribuera i skolan som obligatorisk läsning.

Läs hela intervjun med Claes Grill…

2 Kommentarer

 1. Verkligen kul med dessa författarintervjuer! Claes Grill är dessutom en ny bekantskap för mig. Ja, kanske för de flesta med tanke på hans sena debut. Det ger förstås inspiration till eget skrivande 🙂 Tack.

  /maria

  Anmäl!

  02 februari 2009 12:28

  Maria

 2. Jag har läst Claes Grills bok ” Jag dog i Barcelona” och tycker att den var jätte-
  spännande.Jag läste den allt igenom!
  Recherchen i boken stämmer helt eftersom
  jag har bott i de länder det handlar om.

  Anmäl!

  04 februari 2009 11:16

  Lena Soop