Hur tänkte Google?

Jag går här och funderar lite på vår långresa förra året. Vi var på Mauritius hela familjen. Har inte någon skrivit en deckare som utspelar sig på där? Ju mer jag funderar, desto säkrare blir jag. Tänk vad trevligt att läsa om en så avlägsen plats och kunna känna igen sig! Habegäret väcks och laptopen plockas fram. Men vem skrev den? Som den vana googlare man är petar man förstås in lite av var, på måfå.  Mauritiusmordet. Nix.  

”menar du Mord på Mauritius” frågar Gubben i Google hjälpsamt. BINGO!  Jag bekräftar och får upp…. TRADERA ?  Öh. Hur tänkte ni här, grabbar? Här auktioneras alltså ett mord ut. Lägsta pris 23 kronor. Ingenstans framgår det i texten att det handlar om en bok. GÖR det det? Egentligen?

Nu var det allt utom mat i och för sig billigt därborta, men för ett mord torde man väl ändå tvingas hosta upp aningen mer? 

Eller… hamnade jag mitt i en hemlig förhandling mellan en yrkesmördare och hans kund? SÅ är det naturligtvis. Ett mord annonseras, eller hur var det Agatha Christie skrev? Och jag som bara letade efter en bok där katten, siamesen Cleo de Merode,  är problemlösaren.


Istället för att köpa en bok online, slås jag i huvudet av inspirationsmusan och bli sittande vid datorn för att knacka ner en snabbsynopsis. Så kan det gå, minsann! 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt och märkt , av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.