Hon är lite cool…

Man kan ha många åsikter om Liza Marklund… Men även de värsta av hennes kritiker måste väl ändå erkänna att hon är lite cool!? Läs hennes senaste inlägg i Gömda-debatten på DN

Det enda jag inte gillar är att hon vinklat det lite åt ”männen vill åt mig hållet”. De värsta påhoppen på henne har ju kommit ifrån bloggare (och då oftast kvinnliga sådana).

Det jag gillar är dock hur hon lyckas visa hur uppenbart ogenomtänkta många av de senaste påhoppen har varit. Många verkar ha blivit så upphetsade över chansen säga något elakt om henne att de inte brytt sig om att kontrollera sina påståenden.

Nu är jag förresten nästan säker… Något av hela den här soppan kommer definitivt komma med i hennes nästa deckare.

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

6 svar på ”Hon är lite cool…

 1. Haha, du är så förtjust i Marklund.. 😛 (Men jag måste erkänna att jag också tycker att hon är riktigt cool..)

 2. Nja… jag tycker hennes deckare är helt ok, varken mer eller mindre (för mig är det perfekt sommarläsning). Som person tycker jag hon är lite norrländskt cool, men med en tendens av att hela tiden se sig själv som ett offer (pga att hon är kvinna).

  Hon är helt klart av A-typs personlighet och därmed väldigt driven. Jag tror säkerligen att hon även har många skelett i sin garderob… men hon förtjänar lite cred för att hon lyckas hålla sig cool även i den här stormen.

  Och plotten tjocknar:

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/01/15/sa-odelade-marklunds-artiklar-mitt-liv

 3. Hon är cool för att hon är så smart. För att hon gör sån research på allt innan hon svarar i denna debatt (som jag för övrigt tycker har legat på så låg nivå att jag förstår att hon inte velat bemöta kritiken från bloggarna). Och för att det har kliat i fingrarna på henne att svara på alla påhopp, men hon har haft is i magen.
  Det kan väl hända att allt inte var sant i boken, jag trodde aldrig det när jag läste Gömda -95, så jag känner mig inte lurad. Och som en del har resonerat, även om den här historien inte var sann i detalj, så händer detta idag i Sverige, så den stämmer säkert in på någons sanning, eller fleras sanningar ihop.
  Den som om möjligt farit illa är pappan till Mias dotter, om han häcklats och blivit terroriserad under alla år är det förskräckligt, för han har ju sonat sitt straff. Men ytterst lite av debatten har legat med fokus på hans eller barnens bästa. Jag har i och för sig inte följt debaclet på Familjeliv, men där verkar det ha gått hett till.

Kommentarer är stängda.