Helg, helg, helg…

Så var det helg på gång igen. Härlig, lång och lat.

Maken och jag har förberett oss genom att spärra av vårt hus.

Parkeringens fyra platser har vi ordentligt ställt upp två bilar, en sågbock och våra tre sopkärl på. Inte ens en barncykel kan klämmas in!

Vi har lagt på säkerhetskedjorna på samtliga dörrar, hängt gamla filtar för alla fönster på bottenvåningen och dragit ur alla telefonjack.

Inget enda hungrigt (utflyttat!) barn, eller för all del sällskapstörstande farfar eller mormor, kommer att lyckas ta sig igenom barrikaderna! Nope. No Way.

Såååå ja.

Vinet ligger och väntar. Det håller precis rätt temperatur där nere i matkällaren.

Vi har kex och ost så vi klarar en månads isolering. Minst.

Katten och hunden tror de dog och hamnade i himlen – hela SÄCKEN med mat står framme. Och ÖPPEN!

Vi har fyllt vatten i en hink på köksgolvet och kattluckan i bakdörren står redan i läge ”öppet”. Alla som är mindre än 20 cm höga och 20 cm breda kan själva gå ut och in som de behagar.

Vad som är på G ?

BOKREAFYNDEN ! Här ska läsas…

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.