Håll utkik efter Miss Fisher’s Murder Mysteries!

Denna australienska serie i 13 delar är en riktig pärla. Den gick på tv i Australien nu i våras och släpptes på DVD i början av sommaren. Vet inte om/när den kommer till svensk tv, men det går i alla fall att köpa den på import-DVD.

 

Baserad på bokserie

Serien är baserad på en bokserie av Kerry Greenwood. Själv hade jag aldrig hört talas om varken böckerna eller författaren innan jag såg tv-serien.

 

Miss Fisher’s Murder Mysteries påminner lite om Miss Marple, om Miss Marple hade varit väldigt mycket yngre, mycket mer into girl power och dessutom hade haft en förmåga att hamna i säng med en ny karl i varje avsnitt…

Handlingen

Serien utspelar sig i Australien på 20-talet. Miss Phryne Fisher… Eller ursäkta, The Honourable Miss Phryne Fisher (hon föddes fattig med ärvde en titel och en enorm förmögenhet efter kriget) är seriens huvudkaraktär och tillika en kvinna som vet hur man hamnar i trubbel. När hon en dag lyckas bli involverad i, och dessutom lösa, ett mordfall beslutar hon sig för att bli privatdetektiv. Där har vi själva grundhandlingen. Seriens 13-avsnitt är tillskillnad från många andra liknande detektivserier inte helt fristående. Det finns nämligen en del trådar som löper igenom hela serien, något som verkligen lyfter serien! Den främsta av dessa trådar kretsar kring Miss Fishers lillasyster som försvann som barn. En man sitter, mot sitt nekande, fängslad för bortrövandet, men är han skyldig och vad hände i så fall med systern? 

2 Kommentarer

 1. Åhhh! vill se nu!!

  Anmäl!

  02 juli 2012 13:18

  Sara

 2. Later som nagot for mig!

  Anmäl!

  02 juli 2012 16:45