Fynd i källaren – Tvillingdeckarna

I min BRF har vi ett hobbyrum i källaren som sedan en tid tillbaka har en bokhylla där man kan ställa böcker och liknande så att andra också kan ta del av dem. Där hittade jag detta lilla guldkorn, Tvillingdeckarna i serieformat! Jag visste faktiskt inte ens om att de hade kommit ut en serietidning med Klas och Göran Bergendahl!

Nyfiken

Serietidningen väckte dock min nyfikenhet och efter lite sökande på nätet hittade den här sajten som verkligen innehåller allt man kan tänkas vilja veta om tvillingarna. Det visade sig att det totalt utkom 18 nummer av Tvillingdeckarna som serietidning, första numret kom ut 1973 och det sista 1981.

Mitt nr

Det nummer jag hittade, nr 3 från 1980, innehåller 3 mysterier på sammanlagt 50 sidor, så det säger sig själv att handlingen aldrig blir särskilt djup (även för de unga ögon den riktar sig till). Men den var trots allt underhållande att läsa och den väckte många gamla minnen!

Grafiska noveller

Det borde verkligen göras fler murder mysteries som grafiska noveller, formatet funkar så förträffligt för detta!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.