Foul Play – Tjejen som visste för mycket…

…varför görs det inte filmer som den här längre? Okej, filmen har en del scener som inte känns helt 100%. Men andra delar av filmen är ju helt geniala! 🙂 Bättre underhållning en söndagskväll får man leta länge efter!

Handlingen

Filmen är delvis en parodi på The Man Who Knew Too Much av Alfred Hitchcock.

Gloria Mundy (Goldie Hawn) är en nyligen frånskild bibliotekarie som på vägen hem från en mindre lyckad fest plockar upp en främling som fått problem med sin bil. Detta blir upptakten till en historia som bland mycket annat involverar: Mikrofilm, en albino,  en man med ett ärr, en dvärg, en sexgalen engelsman, en ond tvillingbror och ett planerat mordförsök på en högt uppsatt person.

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.