Flickan som lekte med elden…

Flickan som lekte med elden – Stieg Larsson

Efter att ha läst Män som hatar kvinnor höjdes ribban över vad jag förväntade mig av uppföljaren ganska ansenligt. Något som slog mig efter bara ett par kapitel av FSLME var att det inte var en uppföljare eller fortsättning på MSHK… Det är samma bok…

Milleniumtrilogin är i mitt tycke en och samma bok som bara råkar vara uppdelad i tre böcker (precis som tex Sagan om ringen böckerna)

Till skillnad från från MSHK är inte FSLME uppbyggd som en traditionell deckare. Snarare känns den som en del av en större historia som endast är där för att fördjupa karaktärena (och det lyckas den verkligen med)

Nu har jag precis börjat på Luftslottet och det ska bli väldigt spännande att se vart denna bok för historien…

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.