Fick ett tips: The Adjustment Bureau

För ett par dagar sedan skrev jag ett inlägg där jag önskade mig mer övernaturliga deckare/thrillers. Efter det fick jag ett par mejl med lite tips (stort tack till er!). Först ut är filmen ”The Adjustment Bureau” som Kristina (och även hennes pojkvän Nils) tipsade om.

Filmen verkar inte släppas på DVD förrän i slutet av månaden i Sverige, men den går redan nu att köpa som import.

Handlingen

David Norris är en politiker som håller på att avsluta en valkampanj i ett val han där allt pekar på att han kommer förlora. Precis innan nederlaget är ett faktum stänger Norris in sig på herrarnas toalett, där han börjar repetera det tal han kommer bli tvungen att hålla.

Det visar sig snart att en vacker ung kvinna, Elise, hade gömt sig inne i ett av båsen. De båda börjar prata och något verkar klicka till emellan dem. Elise, som gömt sig från hotellets vakter springer dock iväg innan några ”kontaktuppgifter” hinner utbytas.

Mötet påvekar David Norris kraftigt. Istället för att hålla det traditionella ”förlorartalet” han repeterat, improviserar han fram ett helt annat, mer ärligt tal. Vilket får hans popularitet att skjuta i höjden.

En tid senare får vi stifta bekantskap med två mystiska herrar. Vi får reda på att det är av stort vikt att den ena av dessa herrar lyckas spilla en kopp kaffe på David Norris skjorta innan denne kliver på bussen till jobbet. Något går dock fel och inget kaffe spills. Istället kliver han på bussen, träffar den unga vackra kvinnan, Elise, igen, får hennes telefonnummer och kommer fram till kontoret i tid. Väl där blir han varse om något som vanliga människor inte ska vara medveten om…

Nu måste David Norris ta upp kampen mot en okänd makt för att få tillbaka kontrollen över sitt liv och för att få träffa Elise igen…

Godkänd

Filmen är definitivt en romantisk thriller med tonvikt på romantisk. Jag är inte så förtjust i romantiska filmer, men den här var ändå okej (även om den var lite väl smörig på sina håll).

Passar bra att hyra en regnig sommardag!

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.