Evil under the sun av Agatha Christie

Detta är en Hercule Poirot deckare som kvalitémässigt hamnar någonstans i mitten av Christes böcker. Den tillhör med andra ord inte samlingen av hennes mest minnesvärda alster, men är på inget sätt dålig för det.

Handlingen

En kvinna hittats död på stranden. Den mest sannolika mördaren har ett vattentätt alibi… Poirot tar sig an fallet som visar sig innehålla: Droger, häxkonst, en skrivmaskin, sololja, ett mystiskt bad och catchphrasen ”yes, darling…”

Stort plus för att ljudboken läses upp av den ”riktiga” Poirot, David Suchet, som gör ett utmärkt jobb även med de andra karaktärernas röster (även om hans gnälliga röst för den amerikanska damen kan bli lite för mycket i längden.)

Detta inlägg är publicerat under Böcker, Recension av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.