En ny bekantskap – Kristina Appelqvist

Trots att Kristina Appelqvist redan har skrivit fyra böcker i serien om rektor Emma Lundgren och kriminalkommissarie Filip Alexandersson har jag inte fått upp ögonen för dem förrän nu. Jag betade av de tre första förra helgen och nu återstår endast ”De blå damerna” som kom tidigare i höst. En fördel med att missa en debutförfattare är att man slipper gå och vänta på att nästa del ska komma ut.

Den svarta löparen

Den svarta löparen kom ut 2009 och i den här boken har Emma Lundgren precis fått jobbet som rektor på universitetet i Skövde när hennes sekreterare blir mördad. En schackpjäs från 1300-talet förbryllar polisen, men som i så många andra deckare får mordgåtan sin förklaring genom händelser i historien.

Den som törstar

I den andra boken dör professor Vidar Malmberg. Strax innan hans begravning mördas en kvinna och även denna gång är det rektor Emma Lundgren som hittar liket. Flörten som påbörjades mellan Emma och Filip i den första boken avbryts i och med mordutredningen eftersom Emma än en gång tillhör de misstänkta.

Liv i överflöd

Ytterligare en universitetsanställd får sätta livet till. Den här gången är det en forskare som mördas. Emma och Filip är nygifta och därför får Filip lämna ifrån sig utredningsansvaret. Han undersöker istället ett fall med en man som försvann för 35 år sedan. Inte helt oväntat visar det sig att det fallet har kopplingar till mordutredningen.

Pusseldeckare

Om du som jag tycker om pusseldeckare och har missat den här serien har du flera timmars läsning framför dig. Själv väntar jag på att ”De blå damerna” ska komma ut som e-bok.