Dödlig drift – Filmen

Den här filmen från 1999 är baserad på en bok av Bo Norgren med samma namn. Filmens rollista är verkligen imponerande, nästan varenda känd svensk skådis är med (Stefan Sauk, Mikael Persbrandt, Kjell Bergqvist, Sissela Kyle, Suzanne Reuter, Jakob Eklund, Lina Englund, Vanna Rosenberg). Trots generellt sätt okej skådespelarinsatser (vilket ju är ganska ovanligt i svenska filmer) räcker det inte till för att göra Dödlig drift till någon höjdare.

Handlingen

En (galen) seriemördare klipper upp kvinnor och placerar sedan ut liken på utvalda platser. Alla bevis pekar mot att polismannen Göran är mördaren. Nu måste han rentvå sitt namn innan han själv blir ett offer för den riktiga mördaren…

Spänningen uteblir

Största problemet med filmen är att den aldrig blir riktigt spännande. Det är först på slutet som filmen tar sig och det börjar att hända grejer. Jag är heller inget fan av Mikael Persbrandt prestation i filmen, den är helt enkelt för mycket.

Se den om den går på tv (och inget annat du vill se är på) men jag skulle inte köpa den.

 

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.