Deckarhuset 1 år: Joachim

Skål för Deckarhuset! 🙂

.

Vad är det roligaste du har varit med om under Deckarhusets första år?

För mig var det när Peter Robinson själv tog kontakt med mig för att säga att han gärna ställde upp på en intervju 🙂

.

Vad är det sjukaste du varit med om?

Jag blev uppringd av en amerikansk journalist och fick en massa frågor om en känd svensk deckarförfattare. Jag blev helt tagen på sängen och fattade först ingenting… varför i hela världen skulle en journalist ringa mig angående detta? Hur hade de fått mitt nummer? Även fast jag knappt sa något överhuvudtaget blev jag ändå jättenojig över att jag hade sagt något som kunde vinklas till något smaskigt *skratt* Men tydligen lyckades jag hålla tungan i styr för det inget jag sagt användes.

Tillsist fick jag även svaret på gåtan varför journalisten hade tagit kontakt med mig… Jag hade varit i kontakt med hans sambo (rörande en helt annan grej… Om ekonomin är villig så kommer den grejen förresten upp här på sajten lagom till jul)

.

Har du stiftat någon ny deckarbekantskap som du troligen inte skulle ha upptäckt om det inte hade varit för Deckarhuset?

Ja, två stycken! Ramona Fransson och Mats Ahlstedt var båda trevliga överraskningar.

.

Vad tror du kommer hända med Deckarhuset under dess andra år i ”livet”?

Oj, förhoppningsvis mycket. Det första året känns nu som om det har varit  ett testår, då vi försiktigt provat oss fram. Det är först nu då vi börjat bli lite varma i kläderna som det verkligen kan börja hända grejer 🙂

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.