Corpus Delicti av Elias Palm

Elias Palm är riktigt duktig på att skriva! Det är lätt att helt fångas upp av hans böcker och utan att riktigt veta hur det har gått till så har man ”förlorat” en timme.

Corpus Delicti har dock vissa svagheter när det kommer till uppbyggnad/handling. Första halvan av boken är ”seg” även om det inte märks så mycket som det brukar, då berättandet håller så hög klass att man ändå inte tappar intresset. Det minskar dock wow-känslan något. Palm har även en tendens att vara lite övertydlig med poänger han vill förmedla, om han bara kunde lita lite mer på läsaren så skulle poängerna gå hem så mycket bättre!

 

Handlingen (snodd från Saras recension av samma bok som kan läsas i sin helhet här…)

Corpus Delicti handlar om rättsläkaren Ella som arbetar för mycket samtidigt som hon separerar från sin sambo. Ella har en passion för speglar och bjuder ofta via auktionshus på nätet när hon får syn på en klocka som känns bekant och köper den. Problemet är bara att den borde ha brunnit upp när hennes familjehem brann ner på 1970-talet…. Dessutom hittar Ella en kula hon känner igen som hör ihop med ett gammalt lik man har grävt upp…. Frågan är vad som egentligen hände vid den där branden? Ella ger sig ut på en jakt i det förflutna som bär smärtsamma minnen. Mer än så berättar jag inte – ni får läsa själva.

 

Sammanfattning

Trots ett par brister är detta en bok som verkligen rekommenderas! Hade vi satt ut sifferbetyg (1-5) här på Deckarhuset så hade jag nu suttit med ångest över om detta hade varit en stark 4:a eller svag 5:a. Verkligen skönt att jag slipper bestämma mig. Riktigt bra är boken hur som helst.

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.

3 svar på ”Corpus Delicti av Elias Palm

  1. Vi hade den här som bokcirkelbok för något år sedan faktiskt och vi hade lite svårt för den allihop.. :/ Det var många trådar i boken och det kändes ganska mycket som att författaren var mer intresserad av att berätta detaljer om rättsläkaryrket än något annat. Men, men.. Alla tycker ju olika. 🙂

  2. Jag håller helt med om ”de många trådarna” (i mitt tycke snarare brist på fokus) särskilt i första halvan av boken.
    Jag faller dock oftast pladask för ett berättande som gör att jag glömmer bort mig själv. Det tycker jag Palm var utmärkt på i den här boken.

  3. Jag tyckte den var bra för att man verkligen fick en inblick i en hur svenska rättsläkare arbetar. Elias Palm arbetar ju främst som just, rätttsläkare. Men alla kanske inte tycker det är så spännande. Han är också fotomodell + författare! Gillade också Ella.

Kommentarer är stängda.