Bilderbergmötet av Anders Jallai

Fascinerande reklamsnutt – Det var den som i ärlighetens namn gjorde

att jag till slut inte längre kunde hålla mig utan diskret flyttade upp Bilderbergmötet av Anders Jallai högst upp i Prio-högen av ”måste läsas NU”-böckerna som samlats på bordet i min läshörna…

Så klart har jag läst de tidigare böckerna om Modin, och älskat dem högt. Att Jallai har den bakgrund han har gör att min fantasi kittlas och jag funderar över hur mycket som är verklighet och vad i så fall.

Denna, den fjärde boken om Molin, som är minst lika spännande och som är i högsta grad lika politiskt inriktad som de tidigare har dock en lite annan framtoning. Lite mer ”ludd” , skulle jag vilja kalla det.

Att läsa den på pendeln till jobbet tror jag inte på. I alla fall inte den inbundna varianten. Det är en teglsten.

 

Nu är det ju inte bara det att den väger en del, utan den är också så svår att lägga ifrån sig att i alla fall undertecknad behöver några timmar i fred och en termos kaffe med mig in i läshörnan.

Har du inte haft glädjen att bekanta dig med Jallai och hans karaktär Modin är jag nästan lite avundsjuk – du har SÅ mycket härlig läsning framför dig!

Vad boken handlar om – njae… DET tänker jag inte skriva en enda rad om, faktiskt. Vill du ha handlingen i stora drag så kika på Anders hemsida istället.

Och när du ändå är där – varför inte passa på att anteckna dig för att få Underrättelsebrevet ? Det är alltid lika intressant.

(Men du Anders – skicka det inte kl 01.18 , jag SOVER då och telefonen som jag använder som väckarklocka berättar glatt för mig om att NU, NU!! finns det underrättelser av vikt…)

 

 

Detta inlägg är publicerat under Böcker, En bok av Mi. Bokmärk permalänken.

Om Mi

Namn: Mi

Roll: Bloggskribent

Om mig: 49-årig yrkesarbetande 2-barnsmamma i Skåne, som inte kan leva utan böcker. Är bara intresserad av böcker, struntar helt i musik, film och tv-serier.

Bor: I Bjärred, sydvästra Skåne, tillsammans med man och två siameser. Barnen är utflugna och kommer bara hem för att stjäla böcker ur mina hyllor.

Böcker: Pocket eller inbundet spelar ingen roll, men en ljudbok tar jag inte i. Försökte en gång, men kände mig lurad på läsupplevelsen. Bloggar om läsupplevelser, efterlängtade utgivningar, biblioteksbesök, lustiga antikvariat i världen, udda författare och jakten på den ultimata läsupplevelsen.


Gillar framför allt denna typ av deckare: Nyutgiven och mycket gammal litteratur är lika intressant. Jag är absolut ingen litteratursnobb utan läser allt jag kommer över. Utan urskiljning kan omgivningen ibland tycka. Så länge det är välskrivet och spännande fungerar det för mig. Läser om möjligt på originalspråk, eftersom viktiga känslor kan försvinna i en översättning. Jag gillar författare som vågar skapar något eget, unikt, och inte följer receptet för hur en bestseller ska se ut. Allt som har ett vackert målande språk och spänning i ett. En bok jag inte kan vara utan är Rex Stouts The League Of Frightened Men från 1935. Det jag ogillar är dussinförfattare som Läckberg och Marklund. Ja, allt som känns oinspirerat och oengagerat. Serier där samma personer dyker upp i flera romaner är något av ett hatobjekt. Som språkpolis får jag allergiska utslag av många slit-och-slängböcker. Tyskungen har så dåligt språk att jag faktiskt kastade den. Det händer inte ofta. Stavfel är fasansfullt, grammatiska grodor = papperskorgen.