Bättre sent än aldrig: Fringe

FringeJag har blivit besatt av en ”ny” tv-serie, Fringe. Serien började tydligen visas på svensk tv redan i somras (kanal 5), men då missade jag den helt. Nu kan jag istället gotta mig i en hel säsong av denna underbara serie på en och samma gång! 🙂

Fringe kan närmast beskrivas som en uppdaterad version av The X-files (introna till dessa båda tv-serier är i det närmaste identiska). Fringe har dock en större cast och dessutom fler storyarcs som löper över flera avsnitt än vad The X-files hade (men de har lyckats skriva avsnitten på ett sätt som ändå gör det möjligt att missa ett par avsnitt utan att för den delen bli helt lost).

I handlingarnas centrum står FBI agenten Oliva Dunham, hon arbetar på en division som utreder de lite underliga fallen (känns det bekant? Här kallas de dock inte X-files utan en del av Mönstret (The Pattern)). Till sin hjälp har hon en halvt galen vetenskapsman och dennes son. Teamet använder sig ofta av ”fringe” science (vetenskap som få känner till och som minst sagt är banbrytande) för att lösa sina fall.

Gillade du The X-files som kommer du troligtvis älska Fringe också!

Detta inlägg är publicerat under Film/Tv av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.