Att göra en mordgåta… (bakom kulisserna)

Den 21 februari kommer vi köra igång med vår första mordgåta. Vårt första fall kommer röra världsstjärnan Jenny Moore som blev brutalt mördad under sin turné i Sverige.

I mordgåtan kommer vi presentera fallet i text, bild och video. Överallt kommer det finnas ledtrådar. För att lösa mordet gäller det verkligen att använda alla sina grå små hjärnceller.

Mycket arbete

Jag hade räknat med att det skulle bli en hel del arbete med det här projektet, men det var kanske tur att jag inte visste exakt hur mycket det rörde sig om… Allt, och jag menar ALLT måste ju skapas från grunden för att göra det så verkligt som möjligt. Vi behövde massor med fejkade intervjuer, tidningsomslag, snapshots från mobiler och även ett CD-omslag.

Så i lördags blev det till att fotografera…

och i söndags till att jobba i Photoshop…

Väldigt roligt

Men jag ska inte klaga för mycket! Det är trots allt fruktansvärt kul att klura ut en mordgåta också 🙂 Förhoppningsvis kommer den även vara kul att försöka lösa! Så du som läser detta – glöm inte att titta in om precis en vecka!! Utmana gärna en kompis eller släkting och se vem av er som kan lösa det först!!

Förresten…

Kan det vara så att redan det här inlägget innehåller en ledtråd?!…

Läs mer om Deckarhuset: Mordgåtan…

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Joachim. Bokmärk permalänken.

Om Joachim

Namn: Joachim

Roll: En av grundarna till Deckarhuset

Ålder: 35

Bor: Stockholm.

Favorit bland deckarförfattare: Oj, svårt att välja. När det kommer till deckare gillar jag främst svenska författare av någon anledning. Stieg Larssons deckare är fantastiska! Läckberg är underhållande. Marklund = sommar för mig och Arne dahl är supercool! Men även utländska författare slinker ned... Agatha Christie är alltid trevlig läsning, Dan Brown är kungen av pageturners och Peter Robinson är grym!

Gillar framför allt denna typ av deckare: Har ingen ”typ” gillar det mesta så länge de inte är skrivna i första person.