Årets deckare: Veronica

Den bästa deckaren jag läst i år är Hanging Hill av Mo Hayder, en engelsk författarinna vars böcker tyvärr inte längre ges ut på svenska. 

Lite om handlingen

Hanging Hill är en fristående thriller och tillhör inte The Walking Man serien som Mo Hayder skriver (ja, jag är ett stort fan och jag tar varje möjlighet jag kan för att promota hennes böcker lite extra). Hanging Hill handlar om två systrar, Sally och Zoe, som hamnar mitt i en virvelstorm av händelser som pressar dem till deras yttersta gräns. Systrarna står inte varandra nära men omständigheterna för dem samman igen; Sally är den snälla systern som gifte sig rikt och fick en dotter. Zoe är polisen, enstöringen, som går sina egna vägar. Som i de flesta av Hayders böcker så är det en nervpirrande thriller som håller läsaren på spänn till sista bladet. Faktiskt så håller denna en på spänn efter det sista bladet är läst!

 Julklappstips

Jag skulle vilja ge denna till någon som arbetar nattskift någonstans och behöver hålla sig vaken. Den är så pass spännande!

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Veronica. Bokmärk permalänken.

Om Veronica

Namn: Veronica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 32

Om mig: För närvarande student. Har precis avklarat tre terminer engelska och nu är det svenska som gäller. Har siktet inställt på på Uppsalas översättarutbildning och hoppas på att en dag kunna översätta lite litteratur (gärna deckare då förstås). Förutom att läsa deckare (och skräck) så tittar jag gärna på film även om jag märker att min smak blir mer och mer särpräglad för varje år.Tycker även om att pyssla med mina krukväxter och mina naglar (men inte samtidigt). Har även en liten personlig blogg som är tillägnad nagellack.

Gillar framför allt denna typ av deckare: Faktum är att jag tycker om de flesta typer av deckare men förmodligen helst de som får mig att tänka och gärna ha en liten skruv. Jag tycker om att bli förvånad när jag läser. Favoriterna är Mo Hayder, Belinda Bauer och Andrew Taylor. Men jag ser även fram emot nya böcker av Elizabeth George, Minette Walters (nu var det allt bra länge sedan!) och Val McDermid.