Å de va ju inte ens en deckare!

För några månader sedan drabbades jag av grav sinnesförslappning varpå jag kryssade i någon internetundersökning där jag bland annat framhöll att jag gärna läser böcker. Några veckor senare blev jag uppringd av en stackare på ett telecom-företag. Hon påminde mig lite försynt om att jag gillar att läsa böcker, det kunde jag ju inte neka till. Sedan gav hon mig ett helt förträffligt erbjudande – två böcker HELT gratis mot ett års medlemskap i en bokklubb (inga namn nämnda). Jag gjorde faktiskt mitt bästa för att tacka nej till erbjudandet. Jag försökte förklara att jag mestadels läser deckare och att deras bokklubb förmodligen inte var någonting för mig, samt att jag skaffar mina böcker på annat håll. Mina försök att tacka nej blev dock helt resultatlösa. Det kan vara så att det faktiskt ÄR helt omöjligt att tacka nej till böcker (då motsvarande försäljare ringde och försökte pracka på mig rakhyvlar hade jag däremot inga problem med att få fram ett verkningsfullt ”NEJ TACK!”).

Lurad

Nu har jag under ett flertal månader varit noga med att tacka nej till månadens bok. Men lik förbannat sitter jag nu här med en, så vitt jag kan minnas icke beställd, månadens bok i min hand. Jag försökte, helt utan framgång, kontakta bolaget i fråga för att returnera boken, men de har inte svarat och tankspridd som jag är har jag så klart passerat 14 dagars-gränsen för att returnera boken. Den står nu i bokhyllan, betald och legitim. Det värsta är: det var ju inte ens en deckare!

 

 

Detta inlägg är publicerat under Allmänt av Erica. Bokmärk permalänken.

Om Erica

Namn: Erica

Roll: Bloggskribent

Ålder: 26

Om mig: Är ursprungligen från Gävle men flyttade till Stockholm för några år sedan då jag började plugga. Studierna tar ganska mycket tid men jag försöker klämma in en skönlitterär bok så ofta jag kan. Började läsa deckare på allvar när jag gick i 4an och har sedan dess hållit fast vid att Agatha Christie är "the queen of crime". Favorit bland deckarförfattare: Agatha Christie och Reginald Hill

Gillar framför allt denna typ av deckare: Pusseldeckare