Cluedo – iPhone/iPod

När jag var ute och julhandlade i förra veckan blev jag klar innan min skjuts kom och hämtade upp mig. Den tiden dödade jag genom att spela Cluedo på min iPhone 🙂

.

Spelet

Detta är inte en digitalversion av brädspelet, utan istället är du en reporter som ska lösa olika mord genom att samla ledtrådar. Spelet inleds med en träningsfas där du mer eller mindre blir tillsagd precis vad du ska göra “klicka här och sedan där. Gå dit och klicka där, kom tillbaka och klicka här och där…” Det låter tradigt och det var också, träningsfasen var rent ut sagt tråkig, men jag vet faktiskt inte hur de skulle kunna ha gjort den bättre. Spelet blir i alla fall roligare när du kommer igång på riktigt.

.

Bra/Dåligt

Spelet är snyggt! Det består i stort sätt enbart av stillbilder, men spelet lyckas förmedla en härlig känsla av eleganta mord i sann Agatha Christie anda.

På minussidan är spelet dock på tok för begränsat. Det finns helt enkelt för få klickbara detaljer i miljöerna och för få typer av “bevis”… Det blir alltså lite tjatigt efter ett tag.

.

Summering

Jag betalade 7:- för det här spelet och det tycker jag att det var värt! Men förvänta dig inget spel du kan sitta med i flera timmar. Spelet är på engelska.

2 Kommentarer

 1. Sag att det i amerikanska AppStore sa finns det ett helt annat Clue/Cluedo spel.

  Anmäl!

  22 december 2010 11:53

  Mike

 2. Det ser sjysst ut! Synd att man inte har en iphone…=/

  Anmäl!

  22 december 2010 14:36