Deckarmat: Mi’s Fettuccine Alfredo

Kanske är det inte precis det du tänker på först om någon säger mat och London?

I alla fall var det över en dylik anrättning som funderingarna på Phileas Fogg och

hans jorden runt på 80 dagar tog fart.

Legenden säger att denna lyxigt gräddiga och mjuka pastarätt härrör sig från 1914,

då en Alfredo di Lelio i Rom försökte locka sin gravida illamående hustru att i alla fall äta något.

För att få till en riktigt riktigt perfekt Fattuccine Alfredo är givetvis färska råvaror

ett måste.

Här kommer det recept som jag personligen tycker är allra bäst!

400 g färsk fettuccine

50 g normalsaltat smör

3 dl nyriven färsk parmesanost

3 dl vispgrädde (ovispad)

3 msk nyklippt bladpersilja

En nypa salt

En nypa nymald svartpeppar

 

Och hur gör man då? Jo!

Koka

pastan enligt instruktionen på pastaförpackningen.

Smält smöret långsamt på låg värme.

Rör ner parmesanosten och grädden i smöret, och låt anrättningen sjuda

medan du rör om försiktigt så att det inte sätter sig i botten på kastrullen.

När rätt konsistens erhållits ( en smaksak) smaka av med salt och peppar.

När du är nöjd med kryddningen, häll såsen över pastan och dekorera med den klippta persiljan.

Voilá!

1 Kommentar

  1. Fettuccini Alfredo är extremt smarrigt. För ett antal år sedan var jag och maken i Rom och kunde då inte låta bli att söka upp orginalet på restaurang Alfredo. Och gissa om det var gott?!
    Det var nog en av de dyraste luncher jag ätit men var vi väl där ville vi prova både det ena och det andra :-).

    Anmäl!

    28 mars 2011 8:25