Boktips och Julkalender: Fråga 18

Boktips

Har du inte köpt julklappar än? Här kommer några förslag på deckare i olika stilar som kan fungera för tonårsdottern, barnbarnet, pojkvännen, bästa vännen, farmor, pappa, eller varför inte köpa en julklapp till dig själv!

Dagens fråga i vår julkalendern hittar du längre ned på sidan

 

 

9789129708318_200x_norra-latin_ljudbokNorra latin – Sara Bergman Elfgren
För unga vuxna eller de som älskade Donna Tarts Den hemliga historien. Handlar om ett par unga tjejer som börjar på teaterprogrammet på Norra Latin, en plats och byggnad med många hemligheter…

 

 

 

untitled (6)Stora Stygga vargen – Hele Neuhaus
Uppföljaren till Snövit ska dö som var en riktig höjdare! Tysk polisthriller med spännande karaktärer och komplicerad intrig.

 

 

 

 

 

untitled (4)Maigrets jul – George Simenon
För den som älskar klassiker. Kommissarie Maigrets som hjälper två grannkvinnor att lösa ett familjemysterium.

 

 

 

 

 

untitled (5)Tom Clancys Power and Empire – Marc Cameron
Tips till den som gillar hårdkokta thrillers. Tom Clancy dog ju för ett par år sedan men hans karaktär Jack Ryan lever vidare med hjälp av andra författare. I den här boken tar bekämpar han terrorism som verkar leda till Kina. och OBS! engelsk text.

 

 

 

untitled (3)1793 – Niklas Natt och Dag
Den här historiska deckardebuten av Niklas Dag och Natt handlar om tiden efter mordet på Gustav III. I ett Sthlm som är allt annat än idylliskt.

 

 

 

untitled (2)En sax i hjärtat – Marie Bengts
Har du en vän eller släkting som älskar Maria Lang är det här definitivt ett bra tips. Svensk pusseldeckare som utspelar sig på 1950-talet men som ändå känns lite modern.

 

 

 

 

untitled (8)Husdjuret – Camilla Grebe
Den här blev vald till årets deckare av Svenska deckarakademin. Handlar om ett barnamord.

 

 

 

 

untitled (7)Mysteriet på Örnklippan – Kristina Ohlsson
Spännande läsning för åldern 9-12 om Bonnier och Charles som rymmer och hamnar hos Bonniers mormor på en klippa vid en fyr. En pojke försvinner och det viskas om en spöklegend.

 

 

 

untitledSpionernas arv – John Le Carré
Uppföljning av Carrés böcker om spionen George Smiley där spionerna agerar schackpjäser i ett komplicerat spel.

 

 

 

 

 

IMG_0077

18 december

Välkommen till årets julkalender där du har chans att vinna ett bokpaket med böcker av bl.a. (Värde ca 800 kr). Den som svarat rätt på flest frågor mellan 1-24 december vinner. Är det flera som har lika många rätt vinner den som har skickat in det bästa julrimmet på temat deckare och jul. Fråga ett skickas in 1:a december, fråga två 2:a december osv. Julrimmet behöver du bara skicka in första dagen du tävlar oavsett hur många dagar du deltar. Var dock noga med att skicka alla dina svar från samma e-postadress!

 

Fråga 18

Nu går krimkomediserien Enkelstöten på TV med Sissela Kyle och Lotta Tele. Serien baseras på 80-talsserien Dubbelstötarna som i sin tur baseras på två böcker av….? Ja vem?

 

Svaret skickar du till: tavling@deckarhuset.se
(Julrimmet behöver du bara skicka första dagen du deltar)